Kohvikutepäev ulatub üle terve valla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukohvikute päevad on populaarsust kogunud üle Eesti.Pakutakse nii kehakinnitust kui ka meelelahutust.
Kodukohvikute päevad on populaarsust kogunud üle Eesti.Pakutakse nii kehakinnitust kui ka meelelahutust. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeval avab Põlva vallas uksed 17 kodukohvikut. Neist igaühe korraldajad püüavad luua oma kohvikule omapärast atmosfääri või tuua kohale esineja, et külastajad saaksid kohvikust maksimaalse naudingu.

«Mõnes kohvikus saab kuulata elavat muusikat, teises on kohal DJ. Mõnel pool saab sporti teha, teisal on lasteala,» tõi kohvikutepäeva üks korraldajaid Monica Sasi näiteid. Kokku on ettevõtmisel eestvedajaid kolm ja nad on koondunud MTÜsse Loomiseks Loodud.

Sellisel kujul saab kodukohvikute päev vallas teoks esimest korda. «Põhjuse selline päev korraldada andis eelkõige asjaolu, et meil on nüüd suurem vald. Varem on selliseid ettevõtmisi olnud näiteks Taevaskojas ja Ahjal,» rääkis Sasi.

Nüüd aga soovitakse ühendada kõikjal Põlva vallas tegutsevad hobiküpsetajaid, väikeettevõtjaid ja aktiivseid kultuurielu nautlejaid. Samuti ajendas päeva korraldama see, et sellised üritused on paljudes kohtades üle Eesti suurt populaarsust kogenud.

«Ma ise ei olegi varem ühelgi kohvikutepäeval käinud,» tunnistas Sasi. «Pole lihtsalt jõudnud. Ehk tänu sellele on ideed värskemadki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles