Danpower jätkab Võrus soojatorustiku ehitust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrus käivad torutööd.
Võrus käivad torutööd. Foto: Maire Udras

Vilja tänaval juunikuus alanud soojatorustiku ehitamine saab peagi jätku Räpina maanteel, kus kaugküttevõrguga liidetakse uus Magaziini kauplus. Tööd lõppevad septembri lõpus.

„Üks selle suve suuremaid projekte on Võru vallavalitsushoone kaugküttevõrguga liitmine, millega alustasime juba juunikuus. Peagi saavad tööd lõpetatud Vilja tänaval ning viimased tegevused toimuvad Tartu tänaval,“ sõnas Danpower Eesti juhatuse liige Kairi Wolff. 

Teise ulatusliku projektina tõi Wolff välja Tamula Kodu uusarenduse liitmise kaugküttevõrguga. „Ehitustööde ettevalmistused on Piiri, Lille ja Niidu tänaval toimunud juba kuu aega ning tegevust jagub septembri lõpuni,“ ütles Wolff.

Lisaks juunis ja juulis alustatud projektidele võetakse augustikuus uue objektina töösse Võru Magaziini kaupluse ja teiste Räpina maantee äärde jäävate hoonete kaugküttevõrguga liitmised. „Seoses ehitustöödega on liiklus piirkonnas häiritud, kuid enamik töödest toimub siiski tänava servas ja läbipääsu ei takista. Loomulikult on ligipääs tagatud kõigile kohalikele elanikele,“ sõnas Wolff.

Kairi Wolff kinnitas, et sõidutee alas plaanitakse töödega lõpetada septembri keskpaigaks, kuid viimaseid harutorustikke ehitatakse kaugküttevõrguga liitujate kinnistutel novembrini. „Pärast torutööde lõppu rekonstrueerib Võru linnavalitsus Räpina maantee,“ täpsustas Wolff.

„Uus Magaziini poehoone kerkib praeguse kaupluse kõrvalkrundile ning uues kaupluses peaks oste saama teha juba suve lõpus,“ rääkis AS KPG juhatuse liige Ursel Kaarna peagi avatavast poest. „Küttesüsteemi valikul tegime põhjalikku eeltööd, pidasin nõu paljude küttesüsteemide ekspertidega ning kõige mõistlikum lahendus tundus kaugküte, sest lokaalsed katlamajad vajavad inimesi ja aega, ootamatutest investeeringutest rääkimata,“ selgitas Kaarna. 

Rohkem liitujaid, suurem efektiivsus

Kuna kaugküttevõrguga liitujaid on sel suvel mitu ning liitumissoovi on avaldatud ka uueks aastaks, viib Danpower läbi uuendusi Võrusoo katlamajas. „Uute liitumiste tõttu vajame lisavõimsust ja seetõttu paigaldame katlamajja suitsugaaside kondensaatori. Uus seade võimaldab kasutada seni koos suitsugaasidega atmosfääri paisatud soojust ja suurendada seeläbi jaamade efektiivust,“ rääkis Wolff. 

Käesoleval aastal investeerib Danpower kõikide tegevustega Võru soojavõrku kokku 1,5 miljonit eurot, millest 685 000 eurot tuleb Keskkonnainvesteeringute keskuselt. Kokku valmib 1610 meetrit uut kaugküttetorustikku.

„Näeme, et Võru linn on arenev ja kõrge väärtusega elukeskkond, kuhu tahame anda oma panuse. Usume, et hea kaugküttesüsteemiga linn on igale elanikule atraktiivsem elupaik. Täiendavad investeeringud aitavad hoida kaugküttehinda stabiilsel tasemel ning pakkuda klientidele kvaliteetset ja töökindlat teenust,“ kinnitas Danpower Eesti juhatuse liige Kairi Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles