Vene õhukaitse erumajor: hävitaja raketil pole teab mis võimsust (5)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerand sajandit Siberis Nõukogude armee õhutõrjes teeninud Enn Vaino sõnul tuleb äpardusi sõjaväes ikka ette.
Veerand sajandit Siberis Nõukogude armee õhutõrjes teeninud Enn Vaino sõnul tuleb äpardusi sõjaväes ikka ette. Foto: Arved Breidaks

Võrumaal pensionipõlve veetev endine Novosibirski õhukaitsearmee major Enn Vaino (78) tõdes, et Hispaania hävitajalt segastel asjaoludel lendu läinud rakett oli suhteliselt väike. Selle plahvatus ei olnud kuigi kaugele kuulda.

Alūksne sõjakoolist 1960ndatel Siberisse teenima saadetud Enn Vaino on Otepää kandis juhtunud intsidendiga kursis, kuid infot selle kohta on esialgu vähe. Lõuna-Eesti Postimees külastas endist raketiväelast tema Varstu lähedal asuvas kodus kolmapäeval, kui üle meie peade käinud raketilennust oli möödas napp ööpäev. 

«No mis selle raketi kohta öelda? Erilist võimsust tal ei ole, lõhkepea ka eriti suur ei saanud olla, sest sellel poleks lihtsalt mõtet – õhus on lennuki alla tulistamiseks väga vähe vaja,» selgitas Vaino. «Kui rakett juhitakse täpselt lennuki peale, piisab väga väikesest lõhkeaine kogusest.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles