GALERII: Haanjamaal algas suitsusauna nädal

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest, 9. augustist ollakse Haanjamaal 8. suitsusauna nädala lainel, mis on UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja kantud suitsusauna pärimust ja eluviisi külastajatega jagav kultuuri- ja elustiilisündmus.

Täna osalesid huvilised Kikkasepa talus Haava külas suitsusauna kerise parandamise ja rekonstrueerimise õpitoas. Mooska talu peremehe Urmas Veeroja juhendamisel valmistati kivid ette ja laoti kerisele võlvid. Tema sõnul ongi kõige keerulisem osa kerise ehitamisel igasugused ettevalmistustööd. Kõige kaugem huviline oli kerise ehitamist tulnud vaatama Poolast, Varssavist ning meeleolu tuli looma ka kohalik lõõtsamees Ilmar Ait.

Täna õhtul kell 19 on Suurel Munamäel Iloõdak ja kontsert „Aitäh, Valter Ojakäär“. Valter Ojakääru laule laulavad Liina Saar, Helin-Mari Arder ja Ivi Rausi.

Laupäeval, 11. augustil on suitsusaunapäev. Kell 10 algavad Mooska talus suitsusaunajutud ja tutvumine saunaperedega. Koos saunaperega minnakse saunadesse, tehakse talgutöid, õpitakse kütma suitsusauna ja nauditakse suitsusaunamõnusid. Registreerunud saunalistele saadetakse täiendav informatsioon saunapere ja sauna asukoha kohta.

Pühapäeval, 12. augustil lõpetab suitsusauna nädala kell 11 Suure Munamäe alumisest parklast algav Haanjamaa suitsusaunu tutvustav ringsõit. Ringsõit kestab paar tundi ja seda veavad eest ning jagavad selgitusi Silver ja Krista Näkk.

Saunanädala raames toimuvad tegevused on tasulised ja kuhu on vajalik eelnev registreerimine. Täpsem info: http://suitsusaun.haanja.eu/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles