Lõuna-Eesti päästjad maadlevad kahe metsatulekahjuga

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjad on reede pärastlõunal saanud Lõuna-Eestist kaks väljakutset metsatulekahjudele, mille täpne asukoht ja ulatus on veel selgitamisel.

Valga vallast teatati kell 14.34 metsatulekahjust Valtina külas (endine Karula vald). Kella 16 seisuga käis sündmuspaigal põlenguala väljaselgitamine ning veel polnud selge, millise ulatuse tulekahju on võtnud.

„Piirkonnas tuleb metsast suitsu, mis on laiali kandunud ja põlengukoha täpne leidmine on raskendatud,“ selgitas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. „Kogunevad päästeressursid: reageerinud on Valga meeskond koos ATVga ja meeskond Antsla ning Otepää päästekomandost. Appi on läinud ka Karula, Sangaste ja Tsooru vabatahtlikud.“

Umbes tund aega hiljem, kell 15.36 said päästjad väljakutse aga juba Põlvamaale Kanepi valda, kus Jõksi külast teatati, et vanalt raielangilt tuleb suitsu. Sinna sõitsid kohale Põlva ja Võru päästemeeskonnad koos ATV-dega; lisaks on abis Saverna ja Valgjärve vabatahtlikud. Esialgsetel luureandmetel põleb ligi hektar metsaalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles