Piirilinnas süttisid kuurid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella poole 9 paiku õhtul puhkes põleng piirilinnas Valkas, sadakonna meetri kaugusel Eesti piirist.

Põlengukohalt õhku paiskunud must suitsupilv oli sedavõrd võimas, et oli nähtav ka pea kõikjal Valgas.

Seetõttu oli sündmuskohale tulnud hulga rahvast nii ümberkaudsetest majadest kui kaugemalt. Sealhulgas oli omajagu uudistajaid Eestist.

"Tulime Pedeli ääres toimuvat Jõekääru kontserti vaatama," rääkis üks valgalane. "Parkisime just auto ära, kui nägime musta tossu ja kuulsime sireene. Tulime uudistama."

Kortermajade hoovis olevad puukuurid põlesid suure leegiga. Tulele püüdsid piiri panna Valka päästjad kahe autoga. Eesti kolleege neil esialgu abiks polnud - ilmselt oldi hõivatud Lõuna-Eestis puhkenud maastiku- ja metsapõlengutega. Küll püüdis omapoolselt tule kustutamisse panustada üks kohalik elanik. Kerge see aga polnud. Juba paarikümne meetri kaugusel kuuridest valitses suur kuumus.
 
Kuurides paistis olevat rohkesti talvepuid, silma hakkas ka üksikuid muid esemeid -- eelkõige tööriistu.
 
Põlevate kuuride kõrval asub ka mõni garaaž, mida päästjad avada püüdsid, et sealt võimaluse korral süttimisohtlikku vara välja toimetada. Ükski kohalik seejuures neile abi ei pakkunud.
 
Sündmuskohal olid ka Valka korrakaitsjad, kes püüdsid kuuridest eemale hoida poisikesi, keda võis ümbruskonnas hugaliselt näha. Mõnegi kohaliku reaktsioonist võis aimata, et just poisikestes nähtigi põlengute võimalikke põhjustajaid.
 
Põleng saadi kontrolli alla umbes poole tunniga, kustutustöödeks kulus aga oluliselt kauem aega.
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles