Valgas ja Põlvas hakatakse vaenukõnet ennetama (3)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Sihtasutuse Archimedes noorteagentuur korraldab augusti lõpus Valgas ning septembri alguses Põlvas vaenukõne ennetamise töötoa.

Töötoa viib läbi koolitaja Helen Talalaev, kes räägib, miks on vaenu ja kiusamise vastu võitlemine kogukonnas oluline ja mida saab noortega töötav spetsialist töötoas osalemisest kaasa.

„Pean äärmiselt oluliseks, et iga noor inimene saaks areneda, õppida ja suhelda turvalises keskkonnas, kus teda väärtustatakse ja austatakse just sellisena, nagu ta on,“ rääkis Talalaev.

Kuna Eesti ühiskonnas on mitmed eelarvamused ja stereotüübid laialt levinud, seda eriti näiteks teist nahavärvi, teisest rahvusest või enamusest erineva seksuaalse identiteediga inimeste kohta, siis on tema sõnul oht, et osa noortest võib langeda kiusamise ohvriks.

„Siin on täiskasvanute sekkumine äärmiselt oluline, et nad oskaks kiusu ja vaenu märgata, julgeks sekkuda ja oskaks anda ka noortele edasi tööriistad, millega ennast ja teisi halvustava suhtumise eest kaitsta,“ lisas Talalaev.

23. augustil Valgas ja 6. septembril Põlvas toimuvas vaenukõne ennetamise töötoas leitakse vastused küsimustele, miks on hooliva ja noorte mitmekesisust toetava keskkonna loomine oluline.

„Pärast töötuba oskab noorsootöötaja olla tähelepanelik ja märgata, kui noortegruppides ilmneb vaenukõne või kius. Ta teab, kuidas vaenukõnele reageerida ja aidata noortel mõista, miks vaenukõne kahju teeb,“ kinnitas koolitaja.

Iga töötoas osaleja saab endale käsiraamatu, mis aitab edaspidi vaenukõne ennetada või tekkinud olukordasid lahendada.

Töötoast oodatakse osa võtma noorsootöötajaid, õpetajaid, huvijuhte, aga ka kohalike omavalitsuste spetsialiste, noorteorganisatsioonide eestvedajaid ja ka noori endid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles