Võru ohtlikku ristmikku soovib ümber ehitada 5 firmat

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri ja Luha tänava ristmikul juhtub tihti liiklusõnnetusi.
Jüri ja Luha tänava ristmikul juhtub tihti liiklusõnnetusi. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Liiklusõnnetuste rohkuse poolest kurikuulsa Luha ja Jüri tänava ristmiku ringristmikuks ümber ehitamise hankel võistlevad tellimuse nimel viis ehitusfirmat.

Võru linnavalitsuse 11. juulil välja kuulutatud riigihankele esitasid nõuetekohase pakkumise Yit Infra Eesti AS, OÜ Rattar, OÜ Aigren, OÜ Kivipartner ja AS TREV-2 Grupp. Pakkumised on praegu hindamisel.

Ringristmiku rajamisega loodab linnavalitsus rahustada autoliiklust Võru ühel suurema liikluskoormusega ristmikul. 2016. aastal läbi viidud liiklussageduse mõõtmise kohaselt ületab seda ristmikku Jüri tänava kaudu ööpäevas 9079 sõidukit ning Luha tänava kaudu 2940 sõidukit ehk kokku läbib ristmikku umbes sama palju sõidukeid kui on Võru linnas elanikke.

Enamik (52 protsenti) ristmikule piki Jüri tänavat lähenevatest autojuhtidest ületab seal 50-kilomeetrist piirkiirust; viis protsenti juhtidest teeb seda isegi rohkem kui 10 km/h. Seniseks tippkiiruseks on kiirustabloo andmetel aga 136 km/h, mis sõideti välja 2016. aastal.

Suur liikluskoormus on kaasa toonud ka hulga õnnetusi: aastatel 2009-2015 juhtus ristmikul kokku 18 autode kokkupõrget.

Kui ehitaja välja valitakse, kulub ristmiku ümbertegemiseks kolm kuud. Lisaks kuulub tellimuse hulka ka Jüri 81 parkla ümberehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles