Põlva vallas avas uksed 16 kodukohvikut

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimunud Põlva valla kodukohvikute päeval jagus kohvikuid suurvalla igasse nurka – Perilt Vastse-Kuusteni ja Ahjalt Aarna oruni. Nii mõnigi kohvikupidaja katsetas, kas tulevikus ka päriskohvik avada.

Vastse-Kuustes Roosa Apteegi nimelist kohvikut pidanud Jüri ütles, et tal tekkis tahtmine kohvikupidamist proovida.

„Rahvast on tulnud üllatavalt palju ja seda ei osanud ausalt öeldes oodatagi. Söögitagavara leidub, kuid vahel on tunne, et nagu tramm oleks peatunud,” lausus ta.

Laheda Mutid olid Kolme Muti Kohviku avanud kortermajade õuel. „Me mõtlime tolle asja vällä ja panseme tõse tüüle,“ lausus Laheda mutt Anni võro keeles. „Põhitegija om Uus 4 majarahvas, nuure inemise, kes tulliva asjaga kaasa. Ja rahvast tull nii kui laulupeole. Meil om kultuuriprogramm ka – kui pannkuuk om süüdu, lätt tuu kultuur iks parõmini.“

Aarna orus, veskitammi kalapääslas asunud kohviku ja koha omanik Janek tegi proovi, kas tasuks tulevikus siin ka päriselt söögikoht või ööbimispaik avada. „Isegi kehva ilmaga on päris palju tulijaid,” ütles ta rahulolevalt.

Janekile, kes on ametilt elektrivõrkude projekteerija, andis tõuke Tallinnast koju tagasi kolida kalapääsu valmimine ja vajadus pidevalt maakodu korras hoida.

Ka kohvikute külastajad jäid päevaga rahule, mis sellest, et vahepeal pidi võitlema vihmahoogudega. Arvati, et kohvikuid võiks ühes kohas koos olla rohkem, sest praegu tundus, et vald on suur ja kohad liiga laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles