Euroopa Komisjon toetab läbi Pärnu kulgevat Rail Balticut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee Põhja-Lätis.
Raudtee Põhja-Lätis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Komisjoni asepresidendi ja transpordivoliniku Siim Kallase sõnul hõlmab eile komisjonis kinnitatud üleeuroopaline transpordivõrgustiku kava Rail Balticu projekti ning selle teostamine sõltub edaspidi asjaosalistest riikidest.

Rail Baltic ehk Tallinnast Pärnu Riia ja Kaunase kaudu Poola piirile kulgev uus raudteeühendus on Euroopa Komisjoni kinnitatud kaardil, ütles Kallas kolmapäeval Brüsselis pressikonverentsil vastuseks Läti Raadio ajakirjaniku küsimusele.

«Iga projekti juures on suuremaid ja väiksemaid detaile, kuid seni on meil piisavalt kindlust, et Rail Baltic kuulub kiiremini teostatavate projektide hulka,» lisas Kallas.

Valitsused on andnud Rail Balticu arendamiseks siduvaid lubadusi. «Läti valitsus on valmis seda arendama. Eesti valitsus on otsustanud, kuidas seda korraldada. On olemas laialdane uuring, mis näitab projekti võimalikkust,» selgitas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles