​Tanel Leok võitis Lätis

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonas sõidetud Eesti meistrivõistluste etapi MX1 klassi start, ees Tanel Leok (nr 7).
Madonas sõidetud Eesti meistrivõistluste etapi MX1 klassi start, ees Tanel Leok (nr 7). Foto: Monta Tiltina

Madonas sõideti Läti motokrossi meistrivõistluste neljas etapp, mille raames jagati ka Eesti meistrivõistluste punkte klassides MX1, MX2 ja MX125. Kiireimas MX1 klassis võitis etapi Tanel Leok, MX2 parim oli Karel Kutsar ja MX125 edukaim oli Jörgen-Matthias Talviku.

MX1 klassis heitlesid esikohale meeskonnakaaslased Sõmerpalu motoklubist Tanel Leok ja lätlane Matiss Karro. Kvalifikatsioonis sõitis kiireima ringiaja välja Leok, kuid Karro aeg jäi talle alla ainult 0,1 sekundit. Esimene sõit katkestati avaringil, kuna stardipuuga oli probleem. Kordusstardist asus sõitu juhtima Karro, kuid mõned ringid hiljem möödus temast Leok, kes võttis lõpuks Karro ees kindla võidu. Kolmandana ületas lõpujoone Erki Kahro (KTM, SJT Kahro Racing), kes kukkus enne kordusstarti toimunud sõidus.

Karro alustas ka teist sõitu kõige teravamini ja juhtis seda pool distantsi, kuid Leok oli kohe tema kannul ning siis hakkas põnev duell eestlasega ning noored mehed vahetasid mitmel korral liidrikohta. Lahendus saabus paar ringi enne lõppu, kui Leok tegi otsustava möödasõidu, millele Karro enam vastata ei suutnud. Kolmandaks tuli selles sõidus esimese sõidu kuues mees Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi seega Leok (50 punkti), teine oli Karro (44 p) ja kolmas teise sõidu neljas Kahro (38 p).

MX2 klassis ei leidunud vastast Karel Kutsarile (KTM, Estonian Express Racing), kes oli kiireim juba kvalifikatsioonis. Esimeses sõidus juhtis ta algusest lõpuni ning talle järgnesid lätlane Karlis Sabulis (Yamaha) ja Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar Racing). Teises sõidus asus Kutsar taas alguses liidriks ning võttis kindla võidu Roosioru ja avasõidus 4. koha saanud Andero Lusbo (Husqvarna, Kagu MK) ees. Kahe sõidu kokkuvõttes oli Madonas esikolmik Kutsar (50 p), Roosiorg (42 p) ja Sabulis (40 p), kes sõitis viimases sõidus pikalt teisena, kuid pidurite kadumine langetas ta tempot ja noormees oli lõpuks 4.

Klassis MX125 võitis avasõidu juba algusest esimene olnud Jörgen-Matthias Talviku (Yamaha, Pärnu MK), teiseks sõitis end lätlane Ralfs Edgards Ozolins ja kolmandaks Henri Vesilind (Husqvarna, Sõmerpalu MK). Kui avasõidus oli kahe esimese vahe väike, siis teises sõidus edestas Talviku Ozolinsi juba üle poole minuti, kolmandaks sõitis end taas Vesilind.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega Talviku (50 p) Ozolinsi (44 p) ja Vesilinnu (40 p) ees.

Ülejäänud klassid võistlesid aga Läti meistrivõistluste punktidele. Külgvankritel võidutsesid Läti vennad Janis ja Lauris Daiders, teise koha said lätlane Didzis Gorbenko ja eestlane Tanel Kõiv ning kolmanda Maris Rupeiks/Kaspars Liepins. Margo Sonn koos lätlase Arturs Lintersiga olid 4., teine Eesti meeskond Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu kukkusid kvalifikatsioonis kõvasti ning sõitudes ei osalenud.

Quad Open masinaklassis võitis etapi Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK), kellele järgnesid lätlased Valerijs Kuzmins ja Emils Sigajevs.

85cc klassis võtsid lätlased Edvards Bidzans ja Karlis Alberts Reisulis kaksikvõidu. Poodiumi madalaimale astmele tõusis aga Mikk Martin Lõhmus (KTM, PMC Addinol Honda Racing).

Eesti meistrivõistluste viimane etapp sooloklassidele sõidetakse 22. septembril Tihemetsa krossirajal. Külgvankrid ja quadid sõidavad aga eraldi kaks etappi, esimene neist toimub 25. augustil samuti Tihemetsas ning finaal 9. septembril Aravetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles