Külateatrite festival kulgeb Võrumaa lavastaja taktikepi all

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi raskuste on Helena Kesonen leidnud oma tee teatrisse ja tagasitee Võrumaale, kus loodab teatrielule uut hingamist anda.
Läbi raskuste on Helena Kesonen leidnud oma tee teatrisse ja tagasitee Võrumaale, kus loodab teatrielule uut hingamist anda. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Viljandimaal Kuhjaveres on sel nädalavahetusel külateatrite festival. Kahepäevasele teatripeole on tulemas 12 truppi üle Eesti.

Kavast leiab klassikalisi näitemänge Oskar Lutsu, Hugo Raudsepa, Enn Vetemaa ja teiste näitekirjanike sulest, aga ka värsket omaloomingut.

Külateatrite festival saab teoks 14. korda. Selle patroon on nüüdseks juba kolmandat aastat noor Võrumaal tegutsev lavastaja Helena Kesonen, kes jätkab varasema patrooni Kalju Komissarovi tööd.

Kuhjavere külavanem ja aktiivne külaliikumise edendaja Romeo Mukk meenutas, et legendaarne teatrimees Komissarov võttis kutse tulla külateatrite festivali eestseisjaks heal meelel vastu, oli alati kohal ning andis ka vabatahtlikele näitlejatele-lavastajatele pärast etendusi tagasisidet. «Ta oli neist nii vaimustuses!» meenutas Mukk ning kiidusõnu jätkus tal ka nüüdse patrooni, Komissarovi õpilase Helena Kesoneni kohta.

Idee külateatrite festival käima panna sündis viisteist aastat tagasi Läsna külateatri soovist tulla etendusi andma. «Alguses kutsusime lisaks vaid oma maakonna teatritruppe, siis aga festival muudkui kasvas. Meil on neid olnud ka kolmepäevaseid,» rääkis Mukk.

Žüriid pole, lavastusi ja näitlejaid hindab publik. Valitakse parim lavastus ning parim mees- ja naisnäitleja, välja antakse ka eripreemiaid. «Lisaks on kolleegipreemia ühelt trupilt teisele,» tutvustas Mukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles