Eesti ja Läti valitsus peavad esmakordselt ühisistungi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja lahtiste uste päev. Pilt on illustreeriv.
Stenbocki maja lahtiste uste päev. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev

Eesti ja Läti valitsus peavad järgmisel nädalal Riias esmakordselt ühisistungi, millega tähistatakse mõlema riigi 100. sünnipäeva.

«21. augustil toimuval ühisistungil tulevad arutusele Eesti ja Läti piirkondlik koostöö, regionaalse julgeoleku tugevdamine, ühised energia- ja transporditaristu projektid, koostöö digitaalküsimustes ning päevakajalised Euroopa Liidu asjad,» ütles valitsuse pressiesindaja Triin Oppi teisipäeval BNS-ile.

Lisaks allkirjastavad kahe riigi siseministrid rahvastikuregistrite andmevahetuse valitsustevahelise lepingu, välisministrid annavad üle eesti ja läti keele edendamise auhinna ning Eesti valitsuse liikmed kingivad Läti Rahvusraamatukogule raamatud. Istung peetakse Läti Rahvusraamatukogu hoones.

Teel Riiga istutavad Eesti valitsuse liikmed Häädemeestel tammepuud tähistamaks Eesti 100. sünnipäeva ning iseseisvumise taastamise 27. tähtpäeva.

Eesti ja Läti valitsus peavad ühise istungit esimest korda.

Sarnaselt mõlema riigi sünnipäevast ajendatuna pidasid Eesti ja Soome valitsus ühisistungi 7. mail Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles