Puhkealal tuleb ette nii vargusi kui kaklusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga, 12.08.2017

Suvi. Esimene suveilm t
Valga, 12.08.2017 Suvi. Esimene suveilm t Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval sai politsei teate vargusest Valgas. Pedeli jõe puhkealalt varastati alaealise lapse seljakotist kaasaskantav kõlar ja mobiiltelefon iPhone. Tegu polnud aga esimese sellesuvise vargusjuhtumiga Pedeli ääres.

Prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius täpsustas, et varguse ohvril oli vanust alla 14 eluaasta ja ta viibis varguse hetkel seljakotist eemal. Kahju suurus on väljaselgitamisel.

Valga piirkonnapolitseinik Marek Käis tõdes, et korrakaitsjad on sel suplushooajal saanud teate kahest vargusjuhtumist Pedeli ääres. «Mõlemal juhul varastati mänguväljakul mänginud lapse valveta kotist talle kuulunud esemeid.»

Käis nentis, et Pedeli jõe puhkeala on kohalike seas väga populaarne ja sinna koguneb ilusate ilmadega hulgaliselt inimesi. Seega hoiab piirkonnal silma peal ka politsei. Ka on korrakaitsjatel tulnud tänavu puhkealale mitmel korral väljakutsele sõita.

Nimelt andis tähelepanelik inimene 20. juunil häirekeskusele teada, et rannas viibib neli joobes meest, kes võivad ujuma minnes ohtu sattuda. Teatele reageerinud patrull vestles purjus meestega ning selgitas neile, kuivõrd ohtlik võib olla joobnuna vette minek.

Kolm meest said korrakaitsjate suunistest kenasti aru ja nad lahkusid rannast, ent neljanda joobes mehe viisid politseinikud tema enda edasise turvalisuse tagamiseks siiski arestikambrisse kainenema.

Sarnane teade purjus mehest Pedeli jõe ääres laekus korrakaitsjatele ka päev hiljem, mil tähelepanelik inimene palus korrakaitsjate abi ühe tülika mehe pärast. Kuivõrd tegu oli Lätist pärit mehega, anti napsine tülinorija piiritagustele kolleegidele üle.

Lisaks on politsei käinud tänavu augustis Pedeli puhkealal lahendamas kaht tuttavate vahel puhkenud kaklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles