Sangaste kirikuisa Ivo Pill tegutseb poliitikas ja sõidab tsikligagi

Siim Saavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Pill õppis tsikliga sõitma juba poisikesena, sest ei viitsinud pikki vahemaid jalgsi läbida.
Ivo Pill õppis tsikliga sõitma juba poisikesena, sest ei viitsinud pikki vahemaid jalgsi läbida. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sangaste hingekarjane Ivo Pill ütleb ise enda kohta: «Ma ei ole endale seda küsimust esitanud, kas olen suur, keskmine või väike õpetaja. Minu asi on õpetada.» Kuid kooli ja koguduse õpetajaamet on vaid osake värvika mehe tegemistest.

Enne Ivo Pilliga kohtumist pidi talle kindlasti ette helistama, et ta saaks oma suhtekorraldaja kinni panna. Suhtekorraldajaks nimetab õpetaja oma koera, kes pidi võõraste vastu hammast ihuma. Kirikumees rääkis, et kaks mustlast käisid näiteks ta juures autoakusid küsimas ja kui ta neile eitavalt vastas, muutusid mehed pealetükkivaks.

«Nad nägid, et seisan kepiga trepi peal, ja arvasid, et võivad hakata natuke jutukamaks muutuma,» sõnas Pill. Pärast suhtekorraldaja ilmumist kadusid mehed kui tina tuhka. Ivo Pill rääkis naeratades, et kui politsei hiljem nende mustlaste autot üle vaatas, polnud seal ühtegi akut, vaid muruniidukid ja teised kodumasinad, mis küllap kaasa võetud võõrastest hoovidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles