Otepää katsetab uudset tänavavalgustit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustuse uuendamisega tegeletakse Valgamaal ka Otepää linnas, kus on esialgu katseliselt kasutusel RALED-lamp.
Tänavavalgustuse uuendamisega tegeletakse Valgamaal ka Otepää linnas, kus on esialgu katseliselt kasutusel RALED-lamp. Foto: Monika Otrokova

Oktoobri lõpuni katsetatakse Otepääl Pärna tänaval uut LED-valgustil põhinevat tänavavalgustit – RALED lampi.

Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi Monika Otrokova kinnitusel on RALED-lamp uus patenteeritud energiatsäästev ja ökoloogiliselt puhas valgustuslahendus, mis välja töötatud Saksamaal.

Võrreldes Eestis levinud LED-lambiga, on RALED-lamp tema andmetel suuteline võimedama valgusvoogu kuni 5 korda. RALED-lambid sobivadki just tänavatele, parkidesse ja tööstuspiirkondadesse.

RALED-lambi maaletooja Quantum Lights OÜ müügijuhi Jürgen Vesteri andmeil on taolisi valgusteid veel Eestis Narvas, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Tallinnas ja Järvakandis. Otepääle sooviti uudse tehnoloogiaga valgustit proovima tulla Vesteri sõnul sellepärast, et Vesteri meelest on tgeu innovatiivse kohaga.

Otepää valla heakorraspetsialist Urmas Kuldmaa ütles, et esimese RALED-lambi prooviperiood kestab oktoobri lõpuni. «Selle aja jooksul võrdleme RALED-lambi energiasäästlikkust ja võimsust LED-lambiga,» rääkis Kuldmaa. «Soovime uut tehnoloogiat selle sobivusel kasutada edaspidi Otepää linnatänavate valgustamisel.»

Moodsate tänavalgustustehnoloogiatega on Otepääl ka varem tutvust tehtud – 2010. aasta detsembri lõpus paigaldati Otepääle Pikal tänaval 15 uut LED-valgustusega tänavavalgustit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles