Läti numbrimärgiga auto tekitas Otepääl ärevust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkonnapolitseinik Sander Karu kinnitas, et info Otepää kandis ringi liikunud Läti numbrimärgiga sõidukist jõudis möödunud nädalal ka politseini.
Piirkonnapolitseinik Sander Karu kinnitas, et info Otepää kandis ringi liikunud Läti numbrimärgiga sõidukist jõudis möödunud nädalal ka politseini. Foto: Politsei / Facebook

Sotsiaalmeedias jagatakse postitust, mis hoiatab Otepääl ringi liikuva kahtlase auto eest. Teated Läti numbrimärgiga sõidukist on jõudnud ka politseini.

«Liigub ringi selline auto, mis pildistab eramajasid. Olge valvsad !!!» võib lugeda gruppi «Märgatud Otepääl» nädal tagasi üles pandud hoiatusest. Postitusest selgub, et auto, mille eest hoiatatakse, on beež Lexus.

Facebooki-postituse ülespanekuga kohalike tegevus aga piirdunud pole. Piirkonnapolitseinik Sander Karu kinnitas, et info Otepää kandis ringi liikunud Läti numbrimärgiga sõidukist jõudis möödunud nädalal ka politseini.

«Edastasime masina numbrimärgi ja selle tunnused kõikidele patrullidele. Paraku ei õnnetustund piirkonnas liikunud politseipatrullidel kirjeldatud sõidukit kohata ega vahetult kontrollida, kellega tegu ning mis otstarbel meie kandis tiirutatakse,» nentis Karu.

Ta tõdes, et väiksemates kogukondades tunnevad kõik üksteist ning mõne võõra sõiduki või inimese külavahele sattudes ei jää see märkamata.

«Õnneks jagab kogukond Otepääl ja mujalgi selle lähiümbruses meiega aktiivselt oma tähelepanekuid ja võimaldab meil seeläbi väiksematesse kohtadesse sattuvaid välismaalasi aeg-ajalt ka kontrollida,» tunnustas Karu kohalikke.

Samas rõhutas piirkonnapolitseinik, et iga pealtnäha kahtlaselt käituv võõras pole mõistagi alati potentsiaalne varas, vaid võib olla ka täiesti tavaline turist. «Valvsust mõistagi ei tohi kaotada ja kahtluste korral võiks kohe politseiga nõu pidada, et saaksime vajadusel isikuid kontrollida.»

Ta lisas, et kui kellelgi on täiendavat infot isikutest, kelle ringiluusimine näib kahtlane, tasub seda teadmist sotsiaalmeedia kõrval kohe ka politseinikega jagada ning meelde jätta võimalikult täpne isikukirjeldus. Kahtlaste sõidukite puhul on kõige olulisem märkida üles selle registreerimisnumber, et asjaolude selgitamine võimalikult kiiresti kulgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles