Piiril avastati keelatud esemed

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa röntgenimasin.
Luhamaa röntgenimasin. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile avastati Luhamaa piiripunktis mõnetunnise vahega elektrišokirelv ja nupuga nuga, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud.

Kolmapäeval, 15. augustil kella 16 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Soome numbrimärgiga sõidukit Volkswagen ning avastasid selle kindalaekast elektrišokirelva, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Mõni tund hiljem avastasid piirivalvurid samas piiripunktis kontrollitud Toyota uksetaskust nupuga noa, mis niisamuti tsiviilkäibes keelatud. Mõlema auto juhid anti menetlustoiminguteks tolliametnikele üle.

Sama päeva õhtul kella 17 ajal kontrolliti Koidula piiripunkti saabunud Venemaal registreeritud haagisega veoautot Mercedes-Benz, mida juhtis 32aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piiripunkti saabunud sõiduk suunati röntgenläbivaatusele ning selle käigus avastasid tolliametnikud raskeveoki kabiinist 1600 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Peale menetlustoiminguid lubati autorongil oma teekonda jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles