Rõuge sepp taob tulisest rauast kas või voorusevöö

Gregor Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Reemann hakkas elukutseliseks meistriks juhuslikult. «Enne sepaameti õppimist polnud varem isegi proovinud kuuma rauda lüüa,» nentis Reemann ja lisas, et pärast esimesi katsetusi tuligi kõik juba hästi välja.
Peeter Reemann hakkas elukutseliseks meistriks juhuslikult. «Enne sepaameti õppimist polnud varem isegi proovinud kuuma rauda lüüa,» nentis Reemann ja lisas, et pärast esimesi katsetusi tuligi kõik juba hästi välja. Foto: Gregor Saluveer

Rõuge külje all asuvas Sepa talus on 15 aastat elanud ja rauda tagunud Võru juurtega Peeter Reemann. Nüüd jõuavad tema sepised, peamiselt kirved ja muud tööriistad, klientideni üle kogu maailma – Norrast Singapurini.

Sepaamet pole Reemanni perekonnas võõras: Peeter on oma suguvõsas kolmanda põlve sepp. Tema vanaisa on Lõuna-Eestis tuntud mees:, kelle loodud on Rõuge Ööbikuorus asuvad vesioinad.

«Mu vanaisa oli sepp ja iidne rauatöö polnud võõras ka mu isale. Temagi tegi vajadusel kõik sepatöö oma kätega,» rääkis Reemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles