Uues telefonipettuste laines on kümneid kannatanuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keerleva numbrilauaga telefon. Pilt on illustreeriv.
Keerleva numbrilauaga telefon. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Eestis on käivitunud järjekordne telefonipettuse laine: seekord nimetab helistaja end börsimaakleriks või investoriks ning pakub võimalust investeerida tema ettevõtte kaudu börsil, teatas reedel ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Petuskeem on lihtne: Eesti numbrilt helistab inimene, kes tutvustab end börsimaaklerina või investorina ning pakub võimalust panustada vahendeid börsitehingutesse tema firma kaudu.

Tegelikult helistaja ei investeeri vahendeid kuhugi, vaid jätab selle enda taskusse.  

Politseisse on pöördunud juba kümmekond inimest, kes on usaldanud oma raha tundmatutele kelmidele. Kahju ulatub tuhandete eurodeni.

«Meile teadaolevalt ei ole tegemist Eestis tegutsevate kurjategijatega. Seetõttu on oluline, et inimesed ise oskaks kelme ära tunda ja kaitsta end nende inimeste eest. Tagantjärele kriminaalmenetlusega seda raha tagasi saada on väga raske ja pigem ebatõenäoline,» rääkis Põhja prefektuuri kelmuste ja küberkuritegude talituse juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles