GALERII: Sotsid tähistavad Otepääl taasiseseisvumispäeva

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraadid kogunevad täna Otepääle, et arutada taasiseseisvumispäeva eel, kuidas kujundada riigi ja omavalitsuste koostööd, et kõikjal Eestis areneks nii majandus kui vaimuelu ning kogu Eestis oleks hea elada.  

«Valisime seekordseks kohtumispaigaks Eesti lipu sünnikoha Otepää, et Eesti tulevikku vaadates pidada meeles ka meie iseseisvuse ajalugu,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse liige ja Academia Socitase eestvedaja Marju Lauristin pressiteate vahendusel.

Arutelupäev algab kell 11 Otepää Vabadussõja mälestussamba juures, et avaldada austust Eesti vabaduse eest võidelnutele. Kõnega esinevad Marju Lauristin ja erakonna juht Jevgeni Ossinovski.

Seejärel algab Academia Socitase seminar, kus erinevates töörühmades kaalutakse riigi ja omavalitsuste vastutuse jaotust ja koostöövõimalusi sotsiaal-, haridus- ja kultuurivaldkonnas ning kohaliku ettevõtluse toetamisel. Lisaks Ossinovskile ja Lauristinile osalevad aruteludes kultuuriminister Indrek Saar, tulevane ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, riigikogu liikmed Helmen Kütt, Heljo Pikhof, Tanel Talve, Jaanus Marrandi, sotsiaaldemokraatidest omavalitsustegelased üle Eesti ning sotsiaalteadlased Garri Raagma ja Dagmar Kutsar.  

Sama päeva õhtul kohtutakse rahvaga Otepää kultuurimajas. Rahvarinde sündi 30 aastat tagasi ning Eesti iseseisvuse taastamise kuuma augustikuud aastal 1991 meenutab Marju Lauristin. Oma mõtteid Eesti ja Euroopa tulevikust jagavad Marina Kaljurand, Ivari Padar ja Jevgeni Ossinovski.

Jevgeni Ossinovski, 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe kõne Otepääl:

«Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal on olnud hindamatu roll selles, et iseseisev Eesti Vabariik omal ajal demokraatliku ja vaba õigusriigina loodi. Sellele vundamendile, mis Eesti riigile meie esimese põhiseaduse näol laoti – ja mis oli sellel hetkel vaieldamatult maailma üks liberaalsemaid –, oleme toetunud ka oma iseseisvuse taastamise järel nii riigi kui ka erakonnana, hoides Eestit demokraatliku, vaba, hooliva ja maailmale avatud avatud ühiskonnana. 

Sotsid on ajalooliselt võidelnud õiglasema ühiskonna ja võrdsemate võimaluste eest ning oleme palju saavutanud. Tasuta haridus, solidaarne tervishoid ja laiem sotsiaalne turvavõrk on tänaseks Eesti ühiskonna lahutamatu osa. 

Me võime tunda uhkust Eesti saavutuste üle. Taasiseseisvuspäeva eel meenutagem, et see on saanud võimalikuks tänu neile meestele ja naistele, kes 1918. aastal võitlesid relvaga Eesti vabaduse eest. Paljud neist ohverdasid kodumaa nimel oma elu. Selleks, et meie saaksime olla vabad.»

SDE esimees Jevgeni Ossinovski.
SDE esimees Jevgeni Ossinovski. Foto: Joakim Klementi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles