Gert Jõeäär Suure Munamäe rattarallist: Selle aasta kõige lahedam rattaralli!

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär ei pidanud paljuks peale rasket tõusu Suure Munamäe vaatetorni tippu ronida. Pildil koos elukaaslase Bret Schäriga.
Gert Jõeäär ei pidanud paljuks peale rasket tõusu Suure Munamäe vaatetorni tippu ronida. Pildil koos elukaaslase Bret Schäriga. Foto: Madis Perli / Lõuna-Eesti Postimees

Suure Munamäe rattaralli võitnud Gert Jõeääre sõnul oli ralli selle aasta kõige lahedam, sest pakkus vaheldust siledatele sõitudele.

Suure Munamäe 2. rattaralli ja FILTER maanteekarikasarja kuuenda etapi 83,3 km pikkuse põhisõidu võitis CFC Spordiklubi rattur Gert Jõeäär, kes suutis Suure Munamäe lõputõusul konkurendid maha raputada ja kindla esikoha võtta. Võitja aeg oli 1.56.44. Teisena lõpetas Alo Jakin ning kolmandana Siim Kiskonen, kes kaotasid Jõeäärele vastavalt neli ja kuus sekundit.

Gert Jõeäär jäi võistlusega rahule. «Võistlusega jään rahule, see on omapärane ralli. Eestis väga selliseid sõite pole, kus suure tõusu otsas finiš on. Lahe võita selline sõit,» ütles Jõeäär. «Algus oli väga kerge, koguaeg allamäge, pärast tagasi tulles oli raske ja finiš väga raske ning järsk. Tõus ei olegi väga pikk, aga see on nii järsk ja samblane, et püsti tõustes ja jõuga vajutades, käib ratas all ringi,» iseloomustas jõeäär võistlusrada.

Jõeääre sõnul tuli võit raskelt ja oli vaja pingutada. «30 km enne lõppu oli vahe jooksikutega veel üle minuti, aga Alo Jakiniga sõitsime neile järele. Neljakesi koos tulime siia finišitõusule,» sõnas Jõeäär. «See oli selle aasta kõige lahedam rattaralli, mis on olnud ja hea vaheldus siledatele pundisõitudele. Siin tõusudel oli ikka karm,» ütles Suure Munamäe rattaralli võitja.

Homme näeb Gert Jõeäärt sõitmas Rõuge rattamaratonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles