Üleilmse elektroonilise ühendkooriga on liitunud juba üle 12 000 inimese

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak.
Tallinna lauluväljak. Foto: Sander Ilvest

Enam kui 12 000 inimest oli pühapäeva pärastlõunaks liitunud õhtusel EV100 üheslaulmisel loodava üleilmse elektroonilise ühendkooriga.

«Juba enne üheslaulmise algust on end üleilmsesse elektroonilisse koori kirja pannud rohkem kui 12 000 inimest ja see number kasvab kiirenevas tempos,» ütles Eesti Vabariik 100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. «Kuna üheslaulmine toimub täna üle Eesti ja välismaalgi, oleme esmakordselt loonud võimaluse liituda ühendkooriga digitaalselt veebilehe ja mobiiliäpi abil. Nii saame laulda üheskoos kõikjal maailmas.»

Pühapäeva õhtul toimub EV100 suvise peonädala raames Tallinna lauluväljakul ja vähemalt 40 paigas üle Eesti üheslaulmine, millel saab osaleda Eesti Televisiooni ja Vikerraadio ülekande vahendusel ning ka digitaalselt. Üleilmsesse koori registreerumine toimub EV100 mobiilirakenduse või www.EV100.ee veebilehe kaudu. 

Pühapäeval kell 19 algab Tallinna lauluväljakul üheslaulmine pealkirjaga «Laulu võim» ja järelkontsert «Sajandi sumin». Üheslaulmist korraldab Nargenfestival.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. Peonädal algas reedel esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Nädala üheks tipphetkeks on 19. augustil toimuv EV100 üleilmne üheslaulmine. Enam kui 200 suure suvise peonädala sündmust leiab leheküljelt www.ev100.ee.

Digitaalse kooriga saab liituda pühapäeval kella 21-ni www.EV100.ee veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles