Küsitlus: Kuidas tähistate Eesti taasiseseisvumist? (1)

Catlin Saar
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Catlin Saar/LEPM

Diana Genrihov, teller

“Mina tähistan eesti saunaga ja siis lähen vaatan televiisorist presidendi roosiaia vastuvõttu. Lisaks tuleb kooki ka veel juurde süüa.”

Foto: Catlin Saar/LEPM

Hugo Kähri, kohalik muusik

“Kuulan džässi, just uurin telefonist kaamerate kohta. Võibki öelda, et tähistan sellega, et kuulan ameerika muusikat, söön hiina toitu ja vaatan nõukogudeaegseid kaameraid. Pärast tuleb saun ka.”

Foto: Catlin Saar/LEPM

Ainar Nael, ettevõtja

“Tähistan mahlaga. Teeme õhtul kohupiimapontšikuid. Iga-aastaseid traditsioone ei ole, mida selle päeva puhul teeksime. Tänane päev on siiski tähtis – taasiseseisvumispäev. Me oleme vabad. Me käime seal, kus tahame käia.”

Foto: Catlin Saar/LEPM

Monika Kaur, kodune

“Otseselt mingit suurt pidulikku sündmust ei olegi. Kui olin laps, käisin Balti ketis. Täna hommikul vaatasin Eesti Televisioonist seda vana saadet ja pisar tuli silma. Meie tähistasime täna nii, et käisime Lätis šoppamas, et kooli minna. Käisime seal, kuna natukene vist hoiab raha kokku. Oli päris soodne. Ei uskunud, et nii soodne on, aga oli väga soodne.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles