Tuleval nädalavahetusel lookleb 175-kilomeetrine Peipsi Toidu Tänav Vasknarvast Setomaale Saaboldasse.
Peipsi Toidu Tänav lookleb Vasknarvast Setomaale Saaboldasse
EV100 suvise peonädala lõpetuseks katavad laua 50 pop-up restorani, kes pakuvad Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke. 175 kilomeetri pikkuses Peipsi Toidu Tänaval on väljas 50 pop-up restorani. „Külaliste lauale jõuab erinevates variatsioonides Peipsi kala, kurk ja sibul, mis on valmistatud nii perekonna traditsioonide järgi kui ka tänapäevases tänavatoidu võtmes. Lisaks on menüüdes näiteks küülikuliha, praetud lambaajud, rasstegai kalaga, pannivadsad sisu ja hämmetüsega, soe sõir moosiga ja palju muud,“ sõnas festivali eestvedaja Triinu Akkermann.
Kõige kaugem restoran Pihkva Hansa tuleb kohale Pihkvast. Kaasa löövad lisaks sõpruskondadele ja pererestoranidele väiketootjate ühendused Kääpa Ott ja Jõgevamaa Maitsed. Juubeliaastal esindab festivalil muuseume Eesti Põllumajandusmuuseum.
„EV100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud Peipsi järve äärde 175 kilomeetri pikkusesse peolauda, kus saab mekkida head Eesti toitu ja eesootavaks juubelisügiseks head-paremat varuda,“ sõnas riigikantselei Ev100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.
Nädalavahetusel Vasknarvast Saaboldani kulgeva toidutänava pop-up restoranides pakutakse Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.
Pop-up restoranid on avatud laupäeval kell 11-22 ja pühapäeval kell 11-18. Lisaks saab varuda kohalikku toidukraami nagu talvesibulat ja küüslauku piirkonna laatadelt ning teeäärsetest müügikohtadest.
Juubeliaastal toimub festival koostöös riigikantselei EV100 korraldustoimkonna, Leader Eesti, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Alutaguse valla, Mustvee valla, Tartu valla, Luunja valla ja Kastre vallaga.