GALERII: Valgjärvel peeti lõõtsapidu

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 18. augustil peeti Kanepi vallas 5. Valgjärve lõõtsapidu, kus esines 42 lõõtsamängijat üle Eesti ja anti tunnustused lõõtspillimängu arendajatele.

Peol esines 42 lõõtspillimängijat ja korraldaja sõnul olid kõik ise tulnud. «Kedagi eraldi ei kutsutud, inimesed kõik ise teadsid, et lõõtsapidu toimub. Oli ka neid kes olid esimest korda, oli nii noori kui vanu mängijaid,» ütles lõõtsapeo üks korraldajatest Ilse Aigro. Tema sõnul oli rahvast palju, umbes 400 ringis ning ilm ka ilus.

Lõõtsapeol tunnustati lõõtspillimängu edendajaid. Kanepi vallavanem Andrus Seeme andis Heino Tartesele lõõtspillimängu arendamise eest ja 100. Teppo-tüüpi lõõtspilli valmimise puhul üle klaasist lõõtspilli. Põlva Lõõtspilliseltsi autasu sai tänavu Tõnis Tartes.

Lõõtspillipeol esinesid veel Konguta segarahvatantsurühm Kavalikud, ansambel FolkMelody, naisansambel Sügiskuld ja Tarteste pereansambel. Omaette tähtsündmuseks oli lõõtspillimängijate koondorkestri esinemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles