Treski Küün sõlmib hooaja kokku nostalgiliste pidudega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treski küün lõpetab teise kontserdihooaja.
Treski küün lõpetab teise kontserdihooaja. Foto: Rasmus Erismaa

Sel nädalal sõlmib Setomaa kontsertpaik Treski Küün teise täispika suvehooaja otsad kokku. Hooaja lõpus jõuavad lavalaudadele nii seto tantsumuusika ansambel Klapp kui ka legendaarne ansambel Justament.

Juba homme, 22. augustil annab Treski Küünis järjekorras 100. ja ühtlasi oma ajaloo viimase kontserdi ansambel Klapp koosseisus Toomas Valk, Jalmar Vabarna ja Kristjan Priks. " "Lõpp hea, Klapp hea!" naljatab ansambli kitarrist ja ühtlasi Treski Küüni ellukutsuja Jalmar Vabarna.

"Saab olema pikk ja emotsionaalne õhtu, sest üheskoos on läbi elatud toredaid aegu ja ikka on natuke kahju laiali minna. Aga elu läheb edasi!«, lisab ansambli karmoškamängija Toomas Valk. Lisaks Klapile astub üles ka tänavuse Viljandi pärimusmuusika festivali raames sündinud start-up bänd SÜRR.

Suvehooaeg Treski Küünis kulmineerub laupäeval, 25. augustil tantsuliselt ja ühtlasi legendaarselt, sest küüni väisab JUSTAMENT! Kogenud pillimeeste püüne soojendab üles nooruslik folkpunt MandoTrio, kes esitleb Treskis oma debüütalbumit "Ilma sünnib".

Mõlemal peoõhtul on avatud Lauda Kõrts ning pakutakse kohalikku toitu.

Piletid on müügil Treski Küüni kodulehel ja tund enne algust kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles