Seto talumuuseum pidas pinipäiva

Catlin Saar
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ametlikult kuulub politseikoer Mac riigile, kuid ta on siiski nagu minu koer,» selgitas piirivalvur Janett Säde, kes Maci eest hoolt kannab, teda toidab ja treenib.
«Ametlikult kuulub politseikoer Mac riigile, kuid ta on siiski nagu minu koer,» selgitas piirivalvur Janett Säde, kes Maci eest hoolt kannab, teda toidab ja treenib. Foto: Catlin Saar

Esmaspäeval võis Värskas asuvas Seto talumuuseumis näha ringi lippamas hulka koeri, sest koera-aasta puhul korraldati seal pinipäiv. Sel päeval võisid külastajad oma neljajalgsed sõbrad muuseumisse kaasa võtta.

«Pinipäiv on päev, mil inimesed saavad näha eri tõugu koeri. Meil on praegu siin näiteks taks ja koolitajal on veel kaasas kollilaadne koer,» rääkis muuseumi töötaja Kersti Virro.

Koolitaja Marta Vaidla näitas huvilistele, kuidas tuleb oma neljajalgset sõpra õpetada. Pärast Vaidla õpetussõnu tuli kohale piirivalvur Janett Säde oma musta saksa lambakoeraga, kel nimeks Mac.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles