Valga saab uue keskväljaku ja mälestuspingi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käisid keskväljakul veel ettevalmistustööd.
Eile käisid keskväljakul veel ettevalmistustööd. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Festival «Augustitähed Valgas» tipneb täna uue keskväljaku avamisega piirilinnas.

Kell 17 avatakse raekoja ees mälestuspink Valga ja kogu Eesti esimesele eestlasest linnapeale Johannes Märtsonile. Seoses sellega on kella 17–17.45 suletud liiklusele lõik Raja ja Sepa tänava ristmikust kuni Puiestee tänavani. Sulgemise tõttu ei peatu sel ajal linnaliinibussid Muusikakooli, Pudrumäe ja Raja tänava peatustes.

Kell 18 avatakse aga Eesti riigi suvise peonädala osana Valga uus keskväljak. Valga linnasüda on üks 15 keskväljakust, millele EV100 arhitektuuriprogrammiga «Hea avalik ruum» värske hingamine antakse.

«Valga on Eesti Vabariigi juubeli puhul antud riigi toetuse oskuslikult ära kasutanud. Arhitektuurikonkursiga leiti parim lahendus ja nüüd jõuab keskväljak rahva kasutusse. Loodame, et see innustab ka ümberkaudsete kinnistute omanikke oma valdusi korrastama ning toob kesklinna uut elu ja ettevõtmisi,» sõnas vallavanem Margus Lepik.

Sündmusele lisab pidulikkust rahvatantsijate programm, mis lõpeb kujundliku EV100 juubelilogoga ning pilvepiiril lendleva üheksameetrise trikolooriga. Keskväljaku pühitsemise talituse viivad läbi EELK lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets ja Valga praostkonna vaimulikud.

Tseremooniale järgneb Eesti piirivalve- ja politseiorkestri kontsert «Mööda piiri», milles on kaastegevad Tõnis Mägi, Ott Lepland, Karl-Erik Taukar, Liisi Koikson, Mari Kalkun ja Mari Jürjens. Orkestrit juhatab dirigent Hando Põldmäe.

Pärast kontserti läheb õhtune kava edasi harrastusjalgratturite linnaretkega Tour d’ÖÖ. Pidupäeva sündmused võtavad kokku ilutulestik ja Valga Jaani kirikus peetav ööpalvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles