Kolme maakonna peale 100 politseinikku vähem

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Patrullpolitseinike arvu vähenemine on küll olnud kindlasti kõige väiksem. See on jõud, keda ei saa ära võtta,» ütles Kagu politseijaoskonna juht Helmer Hallik.
«Patrullpolitseinike arvu vähenemine on küll olnud kindlasti kõige väiksem. See on jõud, keda ei saa ära võtta,» ütles Kagu politseijaoskonna juht Helmer Hallik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põlva-, Valga- ja Võrumaal on viimase 16 aasta jooksul jäänud politseiametnikke ligi saja võrra vähemaks. See paneb omakorda küsima: kas politsei ikka jõuab igale poole?

«Eks ta lõpuks ikka jõuab igale poole, selles ei ole üldse küsimust,» ütles seepeale Kagu politseijaoskonna juht Helmer Hallik.

Ja jõuabki – ka suure hilinemisega. Ehe näide: 2016. aasta talvel juhtus Otepääl liiklusõnnetus ning kulus tund aega, enne kui politsei sündmuskohale jõudis. Politsei saabus lõpuks 46 kilomeetri kauguselt Tõrvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles