Põlva kultuuritempel leidis uue juhi

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva kultuuri- ja huvikeskuse uus juht Eerika Mark
Põlva kultuuri- ja huvikeskuse uus juht Eerika Mark Foto: Erakogu

Teisipäevast on Põlva kultuuri- ja huvikeskuse juhi ametis Eerika Mark, kes teinud kultuurivaldkonnas silmapaistvat karjääri Tallinnas, olles aastaid korraldanud kontserte ning administreerinud politsei- ja piirivalveorkestri tegevust.

Teatavasti loobus sama asutuse juhi ametist hiljuti perekondlikel põhjustel Tartu Ülikooli pikaaegne haldusdirektor ja aastaid ka Tartu linna kultuurivaldkonda juhtinud Riho Illak. «Praegu võtsin aja maha, pean pensionipõlve ja hoian lapselapsi,» sõnas mees Lõuna-Eesti Postimehele aprillis.

Mark rääkis, et teda toob Põlvasse peamiselt vajadus ning igatsus puhtama ja rohelisema elukeskkonna järele.

«Edasi oli juba hea juhus, õnne märk ja kokkusattumus, et kultuurikeskus otsis ja vajas samaaegselt enda meeskonda uut juhti ning värsket verd, kes näeks asju uue pilguga, uue nurga alt. Mina jällegi otsisin väljakutset ja võimalust uustulnukana Põlvamaal,» rääkis vastne juht. «Leidsin töökuulutuse ja võimaluse ning tahan uskuda, et töö leidis ka minu. Algus on lootusrikas, täis usku ja jõudu.»

Kokkupuuted Põlvamaaga on Markil senini olnud pigem külastaja, puhkaja ning siinse looduseilu nautlejana, aga see on andnud samal tema sõnul tõuke ja kindluse otsustamaks. «Ma tahan siin elada,» kinnitab Mark.

Kuidas soovib ta kasutada ära kultuurikeskuse potentsiaali ja mis on esimesed projektid, mis ees terendavad, oli tal pärast esimest tööpäeva veel raske vastata. Aga kindlasti on Põlva kultuurikeskus juba oma üle linna kõrguva hoone ja ka asukohaga linna ja maakonna süda – kultuuritempel, mis võiks areneda ja särada võimalikult mitmekesise sisuga.

«Keskus, kus oleks harivat tegevust ja ka meelelahutust igas vanuses sihtgrupile,» kirjeldas Mark oma nägemust sellest, milline keskus olema peaks. «Maja, mida armastatakse ja millega on igaühel oma suhe ja mälestus. Uudsed, ajaga ühes rütmis liikuvad ettevõtmised, loovus ja ideederohkus on märksõnad, mis ei teeks paha.»

Hooaja avaprojektid on tulemas juba üsna pea. Et nendega kursis olla, selleks soovitab vastne kulutuurijuht  kiigata keskuse kodulehte või jälgida asutuse tegemisi Facebookis.

Kultuurikeskuse kauaaegne juht Maire Pedras jäi möödunud aasta sügisel pensionile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles