Erakond läks kosja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavo Raudsepp.
Pavo Raudsepp. Foto: Arvet Mägi

Parlamendis esindamata Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Pavo Raudsepp ütles, et erakonna liikmed soovivad liituda Vabaerakonna, EKRE või Isamaaga, vahendas BNS.

Raudsepp ütles ERR-ile, et loodab septembri jooksul ametliku liitumiseni jõuda. «Oleme kõigi kolmega läbirääkimistes olnud ja meile on jäänud üks pinna peale. Mehed on kokku leppinud ja käed on löödud, aga allkirjadeni veel ei ole jõutud,» ütles Raudsepp. Ta ei soovinud teisipäeval veel öelda, millise erakonnaga tõenäoline liitumine võiks olla.

Raudsepp rääkis, et tema esialgne soov oleks üldse koondada Eesti parempoolsed erakonnad RÜE, Vabaerakond, EKRE ja Isamaa üheks erakonnaks ja niimoodi valimistele minna. «Me oleme ikkagi kokkuvõttes nii väikesed ja nii nõrgad. Väikestel parteidel väga suurt väljavaadet ei ole,» nentis Raudsepp.

Raudsepp rääkis veel, et kui kellegagi liituda siiski ei õnnestu, paneb RÜE kokku oma valimisnimekirja ja läheb sellega valimistele.

RÜE-l oli 28. augusti seisuga 513 liiget, erakonnal peab Eestis tegutsemiseks olema vähemalt 500 liiget. Endise reformierakondlase ja kunagise välisministri Kristiina Ojulandi loodud Rahva Ühtsuse Erakond registreeriti erakonnana 2014. aasta 4. septembril.

Eelmistel Riigikogu valimistel oli RÜE valimisringkonnas nr 11 ehk Võru-,Valga-, ja Põlvamaal väljas kolme kandidaadiga. Need olid Piret Haljend Võrumaalt, Jaak Metsalu Põlvamaalt ja Juhan Liiv Valgamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles