Helme suurtehas taotleb luba rohkem õhku saastada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patkülas tegutsev graanulitehas tootis 2017. aasta kevade seisuga 200 000 tonni graanuleid aastas ning koostootmisjaamast tunniga väljuv energia katab eramaja aastase vajaduse. Graanulitehase juhi Ülo Tomsoni sõnul pole kohalikud tehase tegevuse osas neile seni muret avaldanud.
Patkülas tegutsev graanulitehas tootis 2017. aasta kevade seisuga 200 000 tonni graanuleid aastas ning koostootmisjaamast tunniga väljuv energia katab eramaja aastase vajaduse. Graanulitehase juhi Ülo Tomsoni sõnul pole kohalikud tehase tegevuse osas neile seni muret avaldanud. Foto: Arvo Meeks

Euroopa suurimale graanulitootjale Graanul Invest kuuluv Helme graanulitehas ja selle juurde kuuluv koostootmisjaam Valgamaal taotlevad luba õhusaastekoguseid tõsta. See puudutab nähtamatut saastet, mis tehase juhi sõnul kohalike elukvaliteeti halvendada ei tohiks.

Patkülas asuv pelletitehas Helme Graanul ja samas tegutsev koostootmisjaam Helme Energia mõõtsid üle oma heitgaasikogused ja leidsid, et praegustes lubades sisalduvaid arve oleks vaja suurendada. Senise loa järgi tohib Helme Energia õhku paisata 146,4 tonni vingugaasi ja 73,44 tonni lämmastikdioksiidi, Helme Graanul aga 0,54 tonni vääveldioksiidi aastas. Taotluses soovivad nad vastavad numbrid tõsta 430, 139 ja 6,2ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles