Galerii: Põlva koolis algas õppeaasta

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses uus õppeaasta. 1. ja 9. klasside avaaktusel pidasid kõne Põlva kooli direktor Koit Nook ja Põlva vallavanem Georg Pelisaar.

Direktor Koit Nook ütles avaaktusel, et noori ootab ees tihe ja töörohke kooliaasta. „Iga aasta on uus ja omanäoline, samas iga kord kordumatu,” rääkis direktor. Ta sõnas, et algav kooliaasta on Põlva koolile küllaltki omapärane, sest kõigis kolmes õppehoones on võrdselt õpilasi ning seda tõenäoliselt rohkem ette ei tule. „Esimese klassi õpilasi see ei puuduta, kuid üheksanadatele klassidele on erinevates majades uudistamist palju,” ütles Nook. Lõpetuseks soovis ta kõikidele õpilastele rohkete teadmistega ja edukat kooliaastat.

Põlva vallavanem Georg Pelisaar ütles kõne alguses, et on esimeste klasside õpilastega varem juba kohtunud ja see toimus titepeol ning seda noored õpilased tõenäoliselt ei mäleta. „Aga vaadake tänast päeva, seda mäletate te tõenäoliselt oma elu lõpuni,” sõnas vallavanem. Ta tõdes, et suureks võib saada ka ilma koolita, kuid targaks saab ainult koolis. „Kõik see, mida teile siin koolis õpetama hakatakse on elus nii oluline, et ilma selleta kohe kuidagi hakkama ei saa,” rääkis Pelisaar. Vallavanema soovitused värsketele õpilastele olid: kuulake, mis teile räägitakse, õppige koolitükid ära ja küsige vajadusel abi.

Pärast kõnesid astus rahva seast lavale kukekostüümis mees, kes tõmbas saalis peo käima. Kõik kohalolijad pidid tegema kaasa ühe tantsunumbri, mida kukk neile ette näitas.

Lõpetuseks jagas direktor aktusel 1. klassi lastele meeneid ja soovis edu algavaks kooliteeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles