Suvebiatloni jälitussõidu meistritiitlid võitsid Zahkna ja Beilmann

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvebiatloni jälitussõidu meistritiitlid võitsid Rene Zahkna ja Meril Beilmann.
Suvebiatloni jälitussõidu meistritiitlid võitsid Rene Zahkna ja Meril Beilmann. Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Täna selgitati Otepääl Tehvandil välja suvebiatloni Eesti meistrid jälitussõidus. Rene Zahkna (35.54; 3) tegi võrreldes eilsega vigade paranduse ja vahetas eilse sprindietapi hõbemedali täna kullakarva medali vastu. Naiste arvestuses tõusis eilselt kolmandalt kohalt esimesele Meril Beilmann (29.09; 1).

Naiste võistlus pakkus täna äärmiselt põneva võistluse, kus võitja selgitati välja alles viimases lasketiirus. Eile sprindietapil võidutsenud Grete Gaim täna tiirudes vaid ühe eksimuse teinud Beilmannile (0+0+1+0) vastu ei saanud ja pidi vastu võtma hõbemedali (+0,33; 0+2+0+1). Pronksmedali sai kaela Regina Oja (+0,47; 0+0+1+1), teatas Eesti laskesuusatamise föderatsioon oma kodulehel.

„Tänane võistlus oli üks huvitavamaid jälitussõite, mis ma Eesti meistrivõistlustel teinud olen. Liidrid vahetusid kogu aeg ja põnevust jagus viimase tiiruni kõikide medalite peale,“ jagas Beilmann vahetuid emotsioone.

Kui eilse võistluse rikkus Beilmanni jaoks kukkumine viimasel ringil, siis täna on sportlane kahtlemata sooritusega rahul. „Eilne kukkumine ajas mind heas mõttes sportlikku viha täis ja läksingi täna rajale selle mõttega, et võtan, mida võtta annab. Mul on hea meel, et laskmine õnnestus,“ rääkis Beilmann, kelle sõnul on suvised võistlused eelkõige head selleks, et saada tagasisidet ettevalmistusele.

„Suvine pool on nüüd otsa saanud. Nüüd hakkame valmistuma talveks, treeningud muutuvad. Siiani näitavad märgid, et ettevalmistus on sujunud nii, nagu peab. Nüüd on tähtis arutada koos treeneriga läbi need kohad, mis vajaksid veel lihvimist,“ lausus Beilmann.

Nii nagu naiste arvestuses, vahetasid ka mehed poodiumil kohad. Eile hõbemedalile tulnud Rene Zahkna sai täna kaela kuldmedali (35.54; 0+0+1+2), Martin Remmelg aga pidi täna leppima hõbedaga (+1.26; 2+1+2+3). Poodiumi kolmanda astme hõivas täna Kauri Kõiv (+1.45, 0+1+0+1).

„Sõit oli mulle isegi üllatuslik. Martin Remmelg sõitis täna selgelt paremini, aga ta andis mulle esimeses tiirus oma kahe trahviga võimaluse. Minul õnnestus esimene tiir läbida nulliga. Plaan oli selline, et sõidan eest ära, kuid Martin näitas ikka väga head kiirust ja lõpuks jäi asi puhtalt tiirude peale,“ analüüsis Zahkna tänast võistlust.

Kuivõrd suvised võistlused on heaks kontrolliks ettevalmistusele, sai Zahkna täna kinnitust, et ollakse õigel teel: „Muidugi on kolm kuud veel minna võistlushooajani ja kõike võib ette tulla, kuid praegu tunnen, et minu tase on võrreldes varasemaga tõusnud.“

Vanusegruppide võitjad:

Neiud 17 – Demi Heinsoo
Neiud 19 – Ksenia Pribõlovskaja
Naised 21 – Ieva Puce (LAT)
Noormehed 17 – Mark Iljin
Noormehed 19 – Joosep Perv
Mehed 21 – Edgars Mise
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles