Peaminister andis Valgale üle lastesõbraliku linna tiitli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip annab ÜRO lastefondi UNICEF Eesti rahvuskomitee „Laste- ja noortesõbralik linn“ sertifikaadi üle Valga linnapeale Kalev Härgile.
Peaminister Andrus Ansip annab ÜRO lastefondi UNICEF Eesti rahvuskomitee „Laste- ja noortesõbralik linn“ sertifikaadi üle Valga linnapeale Kalev Härgile. Foto: Vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip andis reedel, 4. novembril Valgale üle UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna tiitli. Taolise tiitli on saanud üle 200 Euroopa linna.

UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu avaldas oma sõnavõtus heameelt, et linnad aina enam märkavad: vaja on mõelda ka oma väikestele kodanikele. Peaministri sõnul on tiitel märk sellest, et linn tahab muutuda veelgi laste- ja noortesõbralikumaks. Ka Valga linnapea Kalev Härk kinnitas, et lastesõbralikkus on protsess. «Me võtame seda kui avanssi,» ütles Härk.

«Ernst Enno tänav on Valgas, lastesõbralikus linnas. Enno tähtsaim lasteluule valimik »Üks rohutirts läks kõndima« on otsesõnu pühendatud Valga algkooliõpilastele, ja armastatud üle Eesti. Ilmselt oli Valga juba siis lastesõbralik keskkond,» ütles peaminister tiitlit üle andes.

Valga noorte esindajana võttis sõna Valga gümnaasiumi õpilane Kristen Reilik, kes kinnitas, et Valga kuulab noori ja arvestab nendega ning linn on võimaldanud noortel tegeleda kõigi huvialadega. «Meie linna suurim väärtus on inimesed,» ütles Kristen, kes lisas, et Valgas peetakse väga oluliseks ka ühistunnet.

UNICEF Eesti president Elle Kull tänas Valga linna selle eest, et nad peavad oluliseks ka noorte tagasitulekut oma kodulinna. Tiitli üleandmise juures olid ka UNICEFi noortepatroonid Laura Põldvere ja Uku Suviste.

Pea kõik Euroopa riigid on ühinenud UNICEFi algatatud liikumisega «Laste- ja noortesõbralikud linnad». Liikumise eesmärk on tõsta esile ja tunnustada neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust. 2004. aastal ühines selle liikumisega ka Eesti.

Seni on Eestis laste- ja noortesõbraliku linna tiitli saanud Tartu, Narva, Pärnu, Kunda, Saue, Tallinn, Viljandi, Jõhvi, Põlva, Kuressaare, Haapsalu ja Rakvere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles