Toetus Rail Balticule vähenes

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Turu-uuringute poolt läbi viidud küsitlusest selgub, et Rail Balticu rajamist toetab 44 protsenti Eesti elanikest. Eelmisel aastal toetas projekti 58 protsenti inimestest.

Kui eelmine aasta küsis inimeste arvamust Rail Balticu kohta uuringufirma Faktum-Ariko, siis sellel aastal on seda kaks korda teinud Turu-uuringute AS. Kolme küsitluse põhjal paistab välja inimeste toetuse vähenemine antud projektile.Turu-uuringute AS-I poolt esitatud küsimus kõlas järgmiselt: “Mil määral Teie toetate Rail Balticu raudtee ehitamist Tallinnast läbi Pärnu Riia ja Kaunase suunas?”

Eelmisel aastal Faktum-Ariko poolt läbi viidud küsitlus näitas Rail Balticule 58 protsenti vastajate toetust. Käesoleva aasta veebruaris Turu-uuringute AS-I poolt läbi viidud küsitluses oli toetajaid 52 protsenti. Samuti Turu-uuringute AS-I poolt selle aasta augustis läbi viidud küsitluse põhjal on toetus veelgi vähenenud ning pooldajate ja vastaste osakaal on praktiliselt võrdne. Viimastel andmetel toetab Rail Balticu rajamist 44 protsenti ja vastu on 43 protsenti Eesti elanikest.

Kui vaadata ainult valimisealiste Eesti Vabariigi kodanike hinnanguid, siis on Rail Balticu vastaste osakaal pooldajate omast suurem (suhtega 48 protsenti vastu ja 42 protsenti poolt).

Mainitud andmed pärinevad Turu-uuringute AS-i poolt 2018. aasta augustis läbi viidud küsitlusest. Silmast-silma intervjuudes küsitleti 1005 Eesti Vabariigi alalist elanikku kelle hulgas oli 801 18-aastast ja vanemat Eesti Vabariigi kodanikku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles