Annetuskeskkonna abil tehti 70 heategu

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanka aitasid 12 uut vabatahtlikku.
Toidupanka aitasid 12 uut vabatahtlikku. Foto: Marko Saarm / Sakala

Annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ 10. ning Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks otsiti suve alguses annetuskeskkonna liikmesorganisatsioonide seast üles 100 heategu, kuhu kutsuti inimesi vabatahtlikuna oma aega panustama. Vabatahtlikust osalemissoovist andis märku üle 300 inimese ning tehti 70 heategu.

Kõige populaarsemaks ülesandeks osutuks nägemispuudega inimestele audiofailide sisselugemine, kus andis oma panuse 160 tunni raamatute audiofailideks salvestamisel ligi 30 inimest. Toidupank sai 12 uut vabatahtlikku, kelle abiga jagati toiduabi ligi 400 leibkonnale ja leiti abivägi edasisteks toidukogumispäevadeks. Samuti oli populaarne Eesti Vähihaigete Lastevanemate Liidu kutse tulla haiglas viibivatele lastele muinasjutte lugema, kus käis suve jooksul mitu korda 20 inimest.

Heateo SA tegevjuhi Pirkko Valge sõnul tõestas suvine kogemus seda, et inimeste huvi vabatahtlikuna ühiskonda panustada on kasvamas. „Kampaania näitas, et vabatahtlikuna tahetakse kaasa lüüa ka keerulisemate teemade juures ning et ühekordsetest panustajatest võivad saada organisatsioonidele püsivad vabatahtlikud“.

Swedbanki toetustegevuste juhi Maarja Karmini sõnul võib tihtipeale meeskondlik vabatahtlikkus või oma teadmiste ja oskustega heategevusorganisatsioonidesse panustamine tuua isegi rohkem kasu kui rahaline annetus. „Hea meel on näha, et aja annetamine on ka töötajate jaoks oluline teema. Sel suvel käis oma aega annetamas näiteks Swedbankist 50 meeskonda enam kui 670 inimesega,“ lisas Karmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles