Kümme noort meest astub kohtu ette

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse üldmenetluses kriminaalasja, milles süüdistatakse kümmet meest vanuses 17–28 eluaastat isiku- ja varavastaste kuritegude toimepanemises.

Selle aasta 26. aprillil leiti Otepääl Lipuväljakul asuva maja korterist 1962. aastal sündinud mehe surnukeha. Sündmuskohal kogutud andmetel oli mõrvatud mees invaliid. Veel said politseinikud teada, et korterist oli kadunud televiisor.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin ütles, et sündmuskohal töötanud politseinikel õnnestus saada tõendeid, mille põhjal oli alust kahtlustada mõrva toimepanemises 1991. aastal sündinud meest.

Süüdistuse kohaselt peksis süüdistatav voodis lamava mehe surnuks ning seejärel röövis televiisori, mille politseinikud leidsid hiljem tiigist.

Kohtueelse menetluse käigus selgus, et sama mees ning veel seitse süüdistatavat võivad olla seotud
varavastaste kuritegude toimepanemisega. Süüdistuse kohaselt varastati grupis selle aasta kevadel erinevaid tooteid Palupera ja Põdrala vallas asuvatest kauplustest. Lisaks varastati aprillis Otepää vallas ehitusjärgus olevatest hoonetest tööriistu, ATV, haagis ja teisi esemeid, tekitades omanikule kahju peaaegu 11 000 eurot.

«Läbiotsimiste käigus saime paljud varastatud esemed kätte, sealhulgas ATV ja haagise ning tänaseks on need omanikule tagastatud,» ütles Valga kriminaalteenistuse vanem Andres Saaron.

Veel süüdistatakse mehi kütusevargustes. Süüdistuse kohaselt varastati selle aasta kevadel mitmel korral Otepääl seisnud erinevatest sõidukitest kütust, kokku peaaegu 350 liitrit.

Kümnest süüdistatavast on kolm vahistatud ning ülejäänute suhtes kehtib elukohast lahkumise keeld. Kohus arutab kriminaalasja järgmise aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles