Arvatava riigireeturi isa töötas Võru koolis sõjandusõpetajana (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Volini isa töötas Võru 2. keskkoolis sõjandusõpetajana. Foto on illustratiivne.
Pjotr Volini isa töötas Võru 2. keskkoolis sõjandusõpetajana. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile riigireetmises kahtlustatavana kinni peetud Pjotr Volin on pärit Võrust. 1970. aastal lõpetas ta Võru 2. keskkooli, kus töötas tema isa. Pjotr Volini isast Oktrev Volinist on põgusalt juttu ajalehes Nõukogude Õpetaja 22. septembril 1979.

Sealt võib lugeda, et Võru 2. keskkoolis sõjandusõpetajana töötav Oktrev Volin oli eesti partisanide reservis ning kuulus seejärel 1944. aasta augustis Lõuna-Eestisse saabunud operatiivgrupi koosseisu.

Võru 2. keskkool kolis Vabaduse koolimajja pärast seda, kui Pjotr Volin oli kooli lõpetanud. Küll aga on selles majas töötanud tema isa.
Võru 2. keskkool kolis Vabaduse koolimajja pärast seda, kui Pjotr Volin oli kooli lõpetanud. Küll aga on selles majas töötanud tema isa. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

«Nüüd annab ta oma rikkalikke teadmisi ja oskusi edasi oma õpilastele. Paljud tema kasvandikud õpetavad juba ise komandörina relvajõududes noori kodumaakaitsjaid,» võib lehenumbrist lugeda.

Suguvõsauurimisele keskenduva portaali geni.com andmetel elas Oktrev Metsavas aastatel 1924--1997, tema vanemad olid Peeter Metsavas ja Ida-Sofie Metsavas. Seega võttis Pjotr Volini poeg Deniss Metsavas endale vanavanemate nime. Sama portaali andmetel oli Oktrev Volinil kaks abikaasat: Hele Volin ja Klara Volina.

Oktrev Volini vanavanaisa oli aga portaalist leitavate andmete järgi kuulus rukkikrahv Friedrich von Berg. Ametlikult Sangaste mõisahärral aga sellist järeltulijat polnud.

Kuna portaali saavad aga andmeid sisestada kõik huvilised, ei saa neid võtta sajaprotsendilise tõena.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles