Valerahalevitajad tegutsesid mitmel pool Valgamaal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 11. novembril maksti Tõrva linnas kohvikus võltsimistunnustega 100eurose rahatähega seerianumbriga 691 388 995 08.

Laupäeval, 12. novembril avastati aga Tõrvas Valga maanteel asuvas kaupluses võltsimistunnustega 100eurone rahatäht seerianumbriga S 712 954 009 08, millega oli makstud eelmisel päeval ostetud kauba eest.

Politseile on teada, et reedel üritati võltseurodega maksta Tõrvas veel mitmes kohas, kuid tänu müüjate valvsusele see ei õnnestunud. Võltseurosid pakkuvad isikud võivad liikuda hõbedavärvi sõiduautoga Volvo. Ühel noormehel oli seljas pruun nahktagi ja teisel tumedad riided ning peas kapuuts, nad võivad tegutseda kinnastes. Isikud rääkisid vene ja inglise keelt.

12. novembril avastati aga Tartus turvafirma sularahakeskuses ka Valga kauplusest toodud kassarahade seast kaks võltsimistunnustega 100eurost rahatähte seerianumbritega S 140 208 995 08 ja S 140 208 995 18.

Politsei hoiatab valeraha levitajate eest kõiki müügiga tegelevaid ettevõtteid ning palub kindlasti kontrollida pakutavate rahatähtede ehtsust enne nende vastuvõtmist. Üldjuhul püüavad petturid osta suure kupüüriga üliodavat eset või teenust. Võimalike kahtluste korral teatada politseile telefonil 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles