Elektriõnnetuste arv kasvas

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriõnnetuste põhjused on hooletus ja ohutusnõuete eiramine.
Elektriõnnetuste põhjused on hooletus ja ohutusnõuete eiramine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt toimus 2018. aasta esimesel poolaastal 21 elektriga seotud õnnetusjuhtumit, milles hukkus 1 inimene. Tõsisemaid vigastusi sai õnnetustes 3 ja kergemaid vigastusi 17 inimest. 2017. aasta sama perioodiga võrreldes oli Eestis 18 elektriõnnetust ehk kolm vähem.

Nii kodus kui tööpostil toimunud elektriõnnetuste põhjusteks oli ohutusnõuete eiramine, hooletus ning rikkis elektriseadmete kasutamine.

2018. aasta esimesel poolaastal toimus 79 protsenti elektriõnnetusi kodudes või nende lähiümbruses. Ülejäänud 21 protsenti on tööõnnetused.

Kodustes oludes toimusid õnnetused elektriohutusnõuete eiramise ja hooletuse tõttu, katkiste elektrijuhtmete või -seadmete kasutamisel ja elektriseadmete kasutamisel mitte ettenähtud otsatarbel. Tööõnnetused toimusid alajaamas, õhuliinil ning elektriseadmete kasutamisel. Ka tööõnnetuste põhjusteks oli elektriohutusnõuete eiramine ja hooletus, samuti katkiste elektriseadmete kasutamine.

Vanusegruppide lõikes toimus 5 õnnetust kuni 10-aastaste lastega ning 3 õnnetust 20-29-aastaste inimestega. Tüüpilisteks põhjusteks väikelastega toimunud õnnetustes oli esemete pistmine pistikupesade kontaktidesse ja katkiste juhtmete katsumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles