Circle K käive kerkis jõudsasti

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Circle K teenindusjaam.
Circle K teenindusjaam. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Circle K Eesti AS-i kaupade ja teenuste jaemüügi käive kerkis aprillis lõppenud majandusaastal 20 protsenti 287 miljoni euroni. Ettevõtte majandusaasta ärikasum oli 14,3 miljonit eurot.

"Möödunud majandusaastat mõjutasid positiivselt enim uue Circle K kaubamärgi edukas lansseerimine Eesti turul ning kolme täiesti uue täisteenindusjaama valmimine, samas müügikasvu pidurdavaks teguriks oli aktsiisitõusude jätkuv mõju kütusemüügile," ütles Circle K Eesti finantsdirektor ja juhatuse liige Armin Penner

"Ettevõtte müügitulu kasvu toetasid varasematel aastatel tehtud investeeringud, majandusaasta jooksul ehitatud kolm uut teenindusjaama, õiged sortimendiotsused, uued tooted mugavustoidu kategoorias ning edukad müügikampaaniad. Tööjõukulude 21 protsendi suuruse juurdekasvu põhjustas aga teenindajate palkade kasv ning uute jaamade lisandumine," sõnas Penner. "Lisaks kindlustas Circle K möödunud majandusaastal ka oma turuliidri positsiooni jaekaubanduses mootoribensiini ja mugavuspoe kaupade müügi osas."

Lõppenud majandusaasta jooksul investeeris Circle K Eesti AS teenindusjaamadesse 7,2 miljonit eurot. Olulisemate investeeringutena ehitati kolm uut täisteenindusjaama ning lansseeriti edukalt Circle K kaubamärk. Samuti suurendati milesPlus ehk premium kütuste kättesaadavust teenindusjaamades,   parandati klientide tankimiskvaliteeti, soetati seadmeid toiduvalmistamiseks ning renoveeriti kaks autopesulat.

Penneri sõnul tõstis ettevõte ka mitmendat aastat järjest oluliselt oma töötajate palkasid. "Nii lõppenud kui alanud majandusaastal tõusid meie teenindusjaamade töötajate palgad kuni üheksa protsendi võrra," lisas ta.

Koos kütuse ladustamise partneri Oiltanking Tallinn ASi poolt Circle K-le tarnitud kütuse eest tasutud aktsiisimaksudega, maksis Circle K Eesti AS 2017. kalendriaasta jooksul riigile erinevaid makse kokku 162 miljoni eurot, mis teeb Circle K Eesti AS-st Eesti suurima maksumaksja. Tööjõumakse tasus Circle K Eesti 4,7 miljonit eurot. Eelnevatel perioodidel kogunenud kasumi arvelt maksis ettevõte 2017/2018 majandusaastal omanikettevõttele dividende 8 miljonit eurot, millelt tasuti riigile ettevõtte tulumaksu 2 miljonit eurot.

Circle K Eesti AS on üks Eesti suurimaid mootorikütuste jaemüüjaid, mis omab ja opereerib 59 täisteenindus- ja 17 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 700 inimest, neist enamus teenindusjaamades. Circle K Eesti AS kuulub Kanada päritolu rahvusvahelisse kontserni Alimentation CoucheTard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles