Elektrikatkestused sundisid talunikku tonnide kaupa vilja ringi tassima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraviljakasvataja Rein Rosenbergi sõnul rikkusid järjestikused elektrikatkestused viljakuivatis ühe ahju automaatika ja üks detail tuli seal nende tõttu ka välja vahetada.
Teraviljakasvataja Rein Rosenbergi sõnul rikkusid järjestikused elektrikatkestused viljakuivatis ühe ahju automaatika ja üks detail tuli seal nende tõttu ka välja vahetada. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Järjestikused elektririkked häirisid Valgamaa teraviljakasvataja elu sedavõrd, et kui tuli teade peatsest plaanilisest katkestusest, saatis nördinud mees Elektrilevile protestikirja.

«Pool päeva elektrita ei ole mingi probleem, kui on ette teada. Kuid meil ei ole olnud võimalik juba kolm päeva oma seadmeid vajalikul määral kasutada,» avaldas Rein Rosenberg 17. augustil teele läkitatud kirjas nördimust. «Kuivatamata vilja kogus on kasvanud selliseks, et otsast võib hakata vili riknema. Lähiajal lisaks eelnevatele juhtumitele veel üks plaaniline elektrikatkestus on täiesti vastuvõetamatu!»

Õru piirkonnas umbes 600 hektaril teravilja kasvatav talunik rõhutas, et augusti lõpus on viljakasvatajatel põhiline koristus- ja viljakuivatusperiood, mil igasugune voolukatkestus või -kõikumine võib tuua kaasa suuri probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles