Töökorras suitsuandur oleks võinud päästa elu

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Pilt on illustratiivne.
Päästeauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Kunnar Rüsülainen

Laupäeval, 19. novembril kell 9.51 sai häirekeskus teate tulekahjust Valgamaal Sangastes Tiidu külas, kus kahekordse kivimaja aknast nähti välja imbumas suitsu.

Sündmuskohale saadeti päästjad Antsla, Otepää, Puka ja Valga päästekomandodest, Sangaste vabatahtlikud päästjad, Valgamaa operatiivkorrapidaja ja Valga kiirabibrigaad.

Korteris oli põlema süttinud voodi. Päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul oli tulekahju korteris ise ära sumbunud tõenäoliselt õhupuuduse tõttu ning päästjate kohale jõudes oli tuba vaid tossu täis. Korteri ukse avades lõi leek aga uuesti üles.

Kustutustööde käigus leidsid päästjad korterist hukkunud meesterahva.

Korteris oli küll suitsuandur, kuid see ei olnud töökorras ega ka nõuetekohaselt paigaldatud. "Suitsuandur oli kapi peal ega töötanud," tõdes Päästeameti valvepressiesindaja.

Tulekahju likvideeriti kella 11.22ks. Korter sai kuuma- ja suitsukahjustusi. Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles