Baruto liitub Keskerakonnaga

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson liitub Keskerakonnaga.
Kaido Höövelson liitub Keskerakonnaga. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto liitub Keskerakonnaga ja soovib pääseda riigikogusse.

Höövelsoni sõnul on tegemist maailmavaate küsimusega. "Keskerakond on viimase paari aasta jooskul on näidanud, et nad on valmis uuendusteks ja seisma Eesti inimeste eest. Mitte ainult linnas, vaid ka maakohtades," lisas endine tippsportlane.

Höövelson rääkis tänasel pressikonverentsil, et maaelu on talle väga hingelähedane teema ning seda puudutavad seisukohad on tal Keskerakonnaga väga sarnased. Ta sõnas, et elule maakohtades ja põllumajandusele tuleb tähelepanu pöörata, sest sealt tuleb toit meie lauale. "Pole väga palju erakondi, kes selle peale on mõelnud," lisas Höövelson.

"Keskerakond on minu hinnangul täna ainus partei, kes on oma tegudega valitsuses reaalselt näidanud, et seisab maaelu ja maapiirkondade säilimise eest. Põllumeeste toetamine, tugev regionaalpoliitika ja ka valmisolek uueneda ning tugevamaks muutuda, on need märksõnad, mis mind Keskerakonna ridadesse tõid," sedastas Höövelson.

Ta rääkis ka ühisel pressikonverentsil Keskerakonna esimehe, Jüri Ratasega, et talle on sümpaatne Ratase tegevus peaministrina. "Jüri on tõeline spordimees ja meeskonnamängija, kelle tiimi ma tahan kuuluda," märkis Höövelson.

Endine sportlane kommenteeris, et tema selge siht on kandideerida eelolevatel valimistel ning pääseda riigikokku. Höövelsoni sõnul peab ta endale kõige südamelähedasemateks teemadeks maaelu ja põllumajanduse käekäiku, kuid samuti Eesti ettevõtluse arengut ning unustada ei saa ka spordivaldkonda.

Lisaks lubas Höövelson, kes on üle kümne aasta Jaapanis tegutsenud ning seal väga tuntud inimene, aidata kaasa Eesti ettevõtete tegevusele Aasias, eelkõige Jaapanis.

"Juba täna saan ma EAS-i nõukogu liikmena aidata kaasa Eesti ettevõtjate püüdlustele suure Aasia turu vallutamisel. Kuid riigikogulasena saan selles sfääris veelgi aktiivsem olla," kinnitas ta.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu liige ja eraettevõtja Kaido Höövelson kinnitas juba augusti keskel, et soovib tulla poliitikasse ja kandideerida riigikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles