Võrus toimub mainekas võrkpalliturniir

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna algab Võru spordihoones 60. Jaan Gutmanni nimeline Võru võrkpalliturniir. Turniiri avamisel kell 18.30 esinevad Võrust pärit pianist Johan Randvere koos tenori Andrei Bogachiga.

Turniirist võtavad osa lisaks Võru meeskonnale ka Saaremaa ja Pärnu võrkpalliklubi. Samuti on turniiril külalisvõistkonnad Lätist ja Soomest.

Turniiri peakorraldaja Aksel Saali sõnul pole juubeliturniiri osavõtjate nimekiri küll nii esinduslik, kui algselt plaaniti, ent siiski piisavalt atarktiivne, et pakkuda spordisõpradele meeldejäävaid võrkpallielamusi.

Omamoodi maiuspalaks on Võrust pärit treenerite rohke osavõtt turniirist. Kodumeeskonda juhendavate Marko Meti ning Vendu Suurmanni kõrval on kohal ka endised võrukad Avo Keel, Urmas Tali ja Oliver Lüütsepp.

„Eks see kohaliku taustaga treenerite vastasseis lisa turniirile omajagu mõnusat vürtsi,“ usub Võru meeskonna juhendaja Marko Mett.

1987. aastast turniiri korraldamises kaasa löönud teeneka treeneri Aksel Saali hinnangul on 60 aastat järjekindlalt toimunud turniir ainulaadne Eestis.

„Nende pikkade aastate jooksul Kagu-Eesti palliväljakutelt läbi käinud kamaluga olümpiavõitjaid ja maailmameistreid, Nõukogude Liidu kullavõitjatest rääkimata,“ kõneleb Saal.

Aastast 1993 kannab turniiri legendaarse Võru võrkpallitreeneri ning spordientusiasti Jaan Gutmanni nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles