Galerii: Varstus hariti vanavanemaid nutiteemadel

Siim Saavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MTÜ Nuti-Võlur korraldas Varstu rahvamajas vanavanemate päeva auks vanaemadele ja vanaisadele nutikoolituse, et parandada nende teadmisi nutiseadmetes interneti kasutamises. 

Päev algas loenguga, kus vanavanematele tutvustati interneti kasutamist ja selle riske. Igale osalejale anti ka tahvelarvutid, millega nad pidid lahendama erinevaid ülesandeid. Esimene ülesanne oli Postimehe rakenduse tõmbamine ja hiljem sellest uudiste lugemine. Kui esmapilgul tundub see ülesanne lihtne, siis vanavanematele pakkus harjutus kõvasti peavalu. Mitmele tekkis küsimus, miks Postimehe rakendus tahab tõmbamisel nende andmete juurde ligipääsu. Vanavanemad ise ei osanud sellel küsimusele vastata. Mõne aja möödudes võis märgata, et tahvelarvutite ekraanidel paistsid uudised. Seega said vanaemad ja vanaisad esimese ülesandega hakkama. Üks vanaisa ütles veel Postimehe veebilehe kohta, et seal on väga ilusad pildid.

Teise rakenduse installeerimine läks juba tunduvalt kiiremini. Peale seda õpetati neile ka, kuidas allalaetud rakendused ära kustutada. Selle ülesande läbimisel jäeti tahvelarvutid rahule, sest õpilased tundsid ennast nagu kalad vees. Tehti väike kohvipaus ja asuti päeva kõige põnevama osa juurde. Lauale toodi LEGO-klotsid, milles valmistatakse robot Milo. Milo puhul on eriline see, et teda saab ka liikuma panna. Kuna ülesanne oli keerulisem kui tundus, kutsuti abistama ka kaks noort spetsialisti. Vanavanemad panid klotse kokku suure innustusega ja väikese aitamisega saadi uhke robot sõiduvalmis. Lõpetuseks peeti maha robotite võidusõit, kus võtsid omavahel mõõtu viis robotit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles