Galerii: Võru kultuurimajas tunnustati vanavanemaid

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru kultuurimajas Kannel toimus vanavanemate päeva auks korraldatud üritus, kuhu tuli kohale rohkesti osalejaid.

Ürituse alguses astusid ühiskõnega üles Võru linnapea Anti Allas ja abililinnapea Sixten Sild, kes tervitasid eakaid külalisi. Linnapea rõhutas, et vanavanemate päev on õnnelike inimeste päev. „Minu tutvusringkonnas on väga palju neid inimesi, kes tahavad vanaemaks ja vanaisaks saada. Ometi on tunduvalt vähem neid, kes tahavad emaks või isaks saada,” ütles Allas. Ta lisas, et vanavanematega aega veeta ja nendega mõtteid vahetada on väärtus omaette. "Need vestlused annavad noorematele inimestele kogemusi ja elujõudu,” sõnas linnapea vanavanematega rääkimise kohta.

Linnapea ja abilinnapea soovisid vanavanematele head pidupäeva ning andsid koos pidulikult üle lillekimbu ühele heale vanaemale.

Oma tervitussõnad sai öelda ka Võru vallavanem Kalmer Puusepp. „On hea meel, et Eesti riik on vanavanemate päeva teinud riiklikuks pühaks,” ütles ta. Ta lisas, et vanavanemate roll ühiskonnas on järjest rohkem kasvanud.

Peale kõnesid jätkus ürituse meelelahutuslikum pool. Lavale tuli neljaliikmeline bänd, kes tõmbas saalis laulu käima. Enamik saalis viibivaid vanavanemaid laulsid bändi eeslauljaga kaasa.

Peale paari laulu jätkus üritus mälumänguga, kus oli kaks neljaliikmelist võistkonda. Võistkonnad jaotati rohelisteks ja kollasteks. Mõlemal meeskonnal oli saalis võrdselt toetajaid, kes neile õigete vastuste eest plaksutades kaasa elasid. Samas ette ei tohtinud publik vastuseid öelda. Küsimusi oli seinast seina ning ka meeskonnas pidi olema erinevas vanuses mälumängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles