Arvamus: Rahapesu uurimine Eestis (4)

, Riigikogu liige (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kaskpeit
Uno Kaskpeit Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli viimasel päeval oli riigikogu õiguskomisjoni erakorraline istung, kus oli kõne all rahapesu Danske Banki Eesti harus. Kohale oli kutsutud justiitsministeeriumi, prokuratuuri, rahandusministeeriumi, siseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti rahapesu andmebüroo, keskkriminaalpolitsei ja finantsinspektsiooni esindajad.

Kohale kutsutud ametnikud selgitasid Danske pangas toimunut. Jutt oli ilus ja ümar. Keegi ei tunnistanud tehtud vigu ega nähtud ka probleemi, et selline asi on kestnud Eestis juba kümmekond aastat. Üheks väikseks probleemiks peeti omavahelist aeglast info liikumist.

Küsimuste voorus sai iga komisjoni liige esitada kaks küsimust. Need olid üpris teravad ja suunatud peamiselt tegemata tööle. Minu üks küsimus oli: miks on omavaheline info liikumine aeglane, kui on moodustatud vastav komisjon? Näitasin ka komisjoni moodustamise dokumendi koopiat. Mingit selget vastust ei saanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles